14 Şubatın Hayat Hikayesi

, , No Comments
Tüm dünya da sevginin aşkın tek elden kutlanıldığı gün olan 14 Şubatın nerden geldiğini hiç merak ettiniz mi ? Eğer bilmiyorsanız tam yerindesiniz demektir.
Sevgililer gününün tarihçesi ise 3. yüzyılda Aziz Valentine’nin gizlice kıydığı nikahlara dayanıyor. M.S. 3. yüzyılda Roma İmparatoru 2. Claudius , ordusunu güçlendirmek için genç erkeklerin evlenmesini yasaklamıştır. Rivayete göre bu yasağa karşı gelen Aziz Valentine, gizli nikahlar düzenleyerek gençleri evlendirmeye devam etmiştir.
 
İhanetin karşılığını canıyla ödeyen Aziz Valentine M.S. 270 yılında 14 Şubat’ta idam edilmiştir. Bu nedenle her yıl 14 Şubat’ta Sevgililer günü kutlanmaktadır.
 Bu sebeple bazı toplumlarda "Aziz Valentin Günü" (İngilizce: St. Valentine's Day) olarak bilinir. Valentine kelimesi, Batı medeniyetlerinde hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında da kullanılır.
Günümüzde ortaya çıkışı ise, 14 Şubat, 1800 yıllarda Amerikalı Esther Howland'ın ilk Sevgililer Günü kartını yollamasından bu yana çok sayıda insanın kutladığı toplumsal bir olayla olmuştur. Bunun doğal sonucu olarak olayın ticari yönü çok fazla önem kazanmış, sevgililer günü tüm dünyada ticaretin canlandığı bir dönem haline gelmiştir. 
İşte bu yüzden demek istiyorum ki,
14 şubatı özel kılmaktan ziyade her günü anlamlı kılın,  unutmayın
İnsan sevmeye başladı mı yaşamaya da başlar. Ve son olarak G. Chapman dediği gibi 
 Sevgi, doğanın ve insanın ikinci güneşidir. 
Güneşinizi en tepeye çıkartın ve sevgiyle kalın 

0 yorum:

Yorum Gönder